Вход Регистрация


background

С деца на море?! А, не!

Лошото е, че ако си на Английския остров живееш все едно във виц с типично английски черен хумор – има си жегите, има си слънце, плажът е близо – водата обаче предизвиква внезапно и неволно изпускане на нежелани телесни течности при опит да влезете да се разхладите.

rsz mmm 001

Николай обожава морето и решихме да отидем един ден с детето да тестваме сцена от „С деца на море“, за да преценим дали сме готови да отидем на почивка с новия член на семейството.

И така, оправих багажа по минимилистичен тертип – чантата на детето, една раница и постелката за плажа. До тук добре, само че не съобразихме да вземем раницата за носене на детето, ами с количката, а който не е бутал количка по пясъка – по-добре не си го и причинявайте. Първият час мина бързо, Тео се запозна с пясъка, вълните, морето, камъчетата и мидите по плажа. Зарадвах се, че не изявява желание да ги яде, уви щастието не трая дълго. Следващият половин час премина в предотвратяване от моя страна на Теодор да яде пясък. Започна да става доста топло, а и ми омръзна да седя в наведено положение. Дойде време и за обяд, но понеже не носихме чадър (да си запиша, че без чадър не може), сложих Тео в количката, за да му е сянка и го нахраних – още 20 минути приятно клечане. Ако се чудите защо все в единствено число говоря, то е защото Николай като усети под краката си пясък и чуе вълните изпада в „лятна хибернация“ – припада на кърпата и само кран може да го накара да стане...или ако завали.

mmm 002
Разходихме се с Тео до водата още един-два пъти, поцапа малко в плитчината, поомаза се с мокър пясък и когато вече обмислях и аз да се овъргалям в плиткото да се охладя, реших, че е време да си ходим. Събрах катуна, вдигнах Николай с ритник в пищяла и потеглихме обратно.

По път към вкъщи осъзнахме, че ако отидем на море освен стандартния багаж ще ни трябва: хладилна чанта, басейнче със сенник за детето, играчки за детето, воден пистолет за Николай (Това е друга история, но с две думи имаме си един вкъщи и раздаваме правосъдие с него, викаме му Домоуправителя. Един ден Ники беше прегрешил нещо, но когато отидох да взема домоуправителя го нямаше – оказа се, че предвидливо го е скрил в казанчето на тоалетната); чадър, нова по-голяма кола да побере всичко, муле да носи багажа и детегледачка.

mmm 003
автор Цвети Христанова
из "В малките часове"

       

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Абониране за бюлетина на
Моника Балаян

Можете да се откажете от абонамента по всяко време! Вашите лични данни няма да бъдат споделяни с трети страни!

Прочетох и се съгласих с Условията за ползване