Вход Регистрация


Град: София 08-12.04.2024г.
Контакт: София – Централен офис
Тел: 0898 23 83 38
Цена: 250 лева
Град: София 08-12.04.2024г.
Контакт: София – Централен офис
Тел: 0898 23 83 38
Цена: 250 лева

„Смехотерапия: когато пролетта се смее с теб!“

„Смехотерапия: когато пролетта
се смее с теб!“

Град: София 08-12.04.2024г.
Контакт: София – Централен офис
Тел: 0898 23 83 38
Цена: 250 лева

Открий целебната сила на смеха и пролетта с нашия ексклузивен курс

Воден от известната п.професор Моника Балаян, единствения психолог в България, който съчетава диафрагмения смях с най-съвременните постижения на психологията. 

В продължение на пет вълнуващи дни ще се потопиш в единствена по рода си програма, лечебна гимнастика, включваща целебни весели упражнения, медитации за възраждане, срещи с детството, дихателни упражнения, пролетни обреди и церемонии, както и Великденска подготовка за цялостна промяна. 

Какво те очаква?

Участниците в курса ПРОЛЕТНА СМЕХОТЕРАПИЯ очаква уникално пътешествие към здравето, радостта и обновлението. 

Чрез работа с очите по метода на д-р Бейтс, практически упражнения за нормализиране на теглото, хормонален баланс и възстановяване на здравето на много системи на тялото, курсът „Пролетна смехотерапия“ те зарежда с положителна енергия и жизнена сила. 

Изпълнени с мъдрост, смях и радост, нашите занимания показват забележими резултати още от първия ден. 

За кого е курсът?

Курсът е идеален за всички от 16- до 90-годишна възраст, които искат да подобрят живота си, здравето си и да върнат радостта във всеки ден.

За млади хора, които се нуждаят от енергия, за да разтворят крилата си, за да полетят; за хора на средна възраст, които искат да възстановят здравето и емоционалното си равновесие; за възрастни хора, които искат да рестартират живота си, за да поддържат радостта и да общуват с позитивни и светли хора. Този курс ще бъде твоят пътеводител към истинското благополучие. 

Курс ПРОЛЕТНА Смехотерапия с Моника Балаян – почетен професор по психология на WAPA

 

В този курс се обръща специално внимание на ПРОЛЕТТА като време от годината, когато природата се пробужда, изпълвайки ни с нова енергия и вдъхновение. 

Пролетните ритуали, интегрирани в курса, ще ти помогнат да се слееш с енергията на пролетта, отваряйки вратата към дълбоко вътрешно прераждане. 

Церемонията „Освобождаване от зимните окови“: Този мощен ритуал осигурява пространство за нови начинания, радост и щастие в живота ти.   

Смехотерапевтичен флашмоб „Радостта на пролетта“ – най-незабравимият момент от курса.
Ще разбереш за това по време на курса.

ВЕЛИКДЕН

Освен това ПРОЛЕТНАТА СМЕХОТЕРАПИЯ ще се проведе преди празнуването на Великден!

Този времеви контекст прави курса още по-специален и значим, предоставяйки уникална възможност да се подготвим за един от най-светлите и възраждащи празници в годината.  

Обред „Великденско възраждане“ – в предверието на Великден ще извършим специален обред, символизиращ възраждането и новото начало.  

Медитацията „Великденски мир“ е дълбока медитация, посветена на световния мир.  В този момент, когато пролетта е в разгара си, а Великден е на прага, заедно можем да внесем вибрацията на любовта в усещането за единство със света. 
Тази медитация ще бъде мощна подкрепа за всички, които се нуждаят от помощ, дори и на другия край на Земята, светлината на нашата любов ще бъде усетена от сърцата, които се нуждаят от нея. 

Присъедини се към нашия празник на пролетното възраждане, където всяко упражнение, всяка медитация и всеки обред, церемония и ритуал са стъпка в света на пробуждането за красив живот, за дълбоко обновление и истинска радост. 

„Пролетна смехотерапия“ не е просто курс, а пътуване към светлината, смеха и безкрайните възможности на новия живот. 

 

Позволи си да разцъфнеш с пролетта и да откриеш истинското щастие!

Град: София 08-12.04.2024г.
Контакт: София – Централен офис
Тел: 0898 23 83 38

Дай старт на Здравето! Любовта! Радостта!

250 лв.

Нашите курсове са единствените курсове в България с научно доказан ЕФЕКТ!

Лабораторни изследвания

Направихме изследване, за да разберем как авторските упражнения на психолога, иноватора и мотиватора Моника Балаян влияят на целия ни организъм. Влияят не на ниво думи и доверие, а в реално време въздействат на организма.

Медитативни упражнения

За тази цел направихме мозъчно ЕЕГ с научно-изследователски уред, за да видим как упражненията които ползваме на курса въздействат на мозъчната функция и какво се случва с мозъчната активност по време на курса „Смехотерапия с Моника Балаян“.

 

Колко изненадани бяхме, когато открихме, че нашите медитативни упражнения, които буквално са спасили живота на не един човек, всъщност рестартират целия мозък.

Tерапевтичният смях с диафрагмата

От много години помага на хората в нашите курсове да получат стабилен оздравителен ефект, активира работата на целия мозък, на всички центрове и на всички мозъчни вълни. Което означава, че по време на нашите смехотерапевтични упражнения с психолог Моника Балаян се извършва пълен рестарт и възстановяване на целия организъм в реално време. Не само физическо, но и психическо и емоционално.

 

Нашето уникално изследване е потвърдено върху много хора, които са дали съгласие да участват в експeримента.

ТОВА Е КОМПЛЕКСНА РАБОТА със здравето на човека.

ПОДОБРЯВАМЕ 3 нива: ментално-емоционално, физическо, социално.

Махаме причините за болестта, а не следствията.

Доказани научни изследвания

Естествен болкоуспокояващ ефект

Намалява възпалението

Повишава прага на болка с 10%

Повишава способността на организма да блокира раковите клетки

Облекчва симптомите на неврологични заболявания, включително болестта на Паркинсон, амиотрофичната латерална склероза (АЛС) и мускулната склероза

Майчиният смях може да помогне за лечението на деца с екзема

Намалява кортизола

Помага при диабет

Повишава иновативното поведение

Подобрява работата в екип

Увеличава връзките и сближаването между хората

1

Укрепва взимоотношенията

2

привлича другите към нас

3

подобрява работата в екип

4

помага за преодоляване на конфликти

5

способства за сплотяване на група

СМЕХО

терапия

С Моника Балаян

почетен професор

по психология

 

успокоява болката

защитава от заболяване

релаксира мускулите

Усилва имунитета

предотвратява

заболяване

на сърцето

премахва стреса

Курсът по смехотерапия се провежда лично от Моника Балаян - почетен професор по психология на WAPA

ТРАНСФОРМИРАЩ ТЕРАПЕВТ, създател на множество семинари, курсове и програми по целия свят, с които хиляди хора са подобрили качеството на живота и здравето си

ПСИХОЛОГ НА ГОДИНАТА 2023 от списание АРМЕНКА

3 МЕЖДУНАРОДНИ НАГРАДИ и отличия за принос в психологията.

Провежда съвместно с Института по физиология с 15 научни лаборатории, както и собствени изследвания върху мозъка, емоциите, физическите процеси.

Получи разрешение и изучава древни ръкописи в едно от най-големите хранилища на древни ръкописи, Матенадаран.

Единственият психолог в България, който е разработил метод за рехабилитация с ДИАФРАГМЕН СМЯХ, емоционална корекция, комплексна психологическа терапевтична работа с цялото тяло и обединил със световноизвестни научнодоказани ефективни методи и практики.

Какво означава терапия по метода на Моника Балаян?

Всяка година новатор М. Балаян обогатява курса като използва най-новите изследвания в психологията, невробиологията и физиологията.

 

В курса се използват само доказани методи, базирани на изследвания от институции като Джон Хопкинс, Харвард, Американски институт по стрес, както и научно-изследователски институт по физиология „Л.А. Орбели“ НАН РА и и резултати от Mneuro лабораторни изследвания, собствените си изследвания, като изследва как различни фактори влияят върху човешкия мозък и общото физическо и емоционално състояние на човека.

 

Както и специални упражнения и практики с доказан и научноизучен ефект. Някои от тях като с вълшебна пръчка махат причините за психосоматични заболяваня.

КОМПЛЕКСНА РАБОТА със здравето на човека.

ПОДОБРЯВАМЕ 3 нива: ментално-емоционално, физическо, социално.

Махаме причините за болестта, а не следствията.

Смехотерапията по метода на Моника Балаян няма нищо общо с йога на смеха и хуморотерапията. Защото те са напълно различни посоки.

 

Смехотерапията по метода на Моника Балаян е лечение и възстановяване не само със смях, но и с най-новите постижения на психологията, физиологията, холистичната медицина.

 

Психологът Моника Балаян непрекъснато допълва курса по смехотерапия с нейните собствени иновативни методи за работа със здравето.

 

Курсът по смехотерапия по метода на Моника Балаян включва комплексна работа с цялото тяло: движение на тялото, дихателни упражнения, работа със зрението по метода на д-р Бейтс, детоксикация на тялото, прочистване на черен дроб, бъбреци и емоционални блокажи, освобождаване от минали травми, трансформиращи медитации с доказан ефект. 

 

Получените резултати със смехотерапия по метода на Моника Балаян от години се отразяват във всички български медии, от 2011 г. досега. 

 

Запознай се с официалния екип на Моника Балаян и организаторите, които са получили правото да организират курсовете, семинарите и тренингите на Моника Балаян.

 

Пази се от фалшификати. 

 

Курсът "Смехотерапия с Моника Балаян" винаги се провежда от самата Моника Балаян.

Тя е копирана, имитирана, следвана...

Изберете оригинала с Моника Балаян
почетен професор по психология на WAPA!

Международно признати и
препоръчани методи, които се
прилагат по време на курса.

В основата на метода на Моника Балаян са нейният многогодишен опит и методиката на Норман Казънс.
Известен американски журналист, който се е излекувал от неизлечима болест с помощта на техники за самолечение и смях.
Той доказал в медицинските среди и по света, че човек с воля и високочестотни вибрации под ръководството на добър професионалист може да победи дори неизлечима болест.

Норман Казънс влиза в историята като човекът, който разсмял смъртта.

В курса „Смехотерапия с Моника Балаян“ работим със зрението по метода на д-р Бейтс, тъй като той е единственият признат офталмолог, предложил възстановяване на зрението по неоперативен начин. Този метод е доказан в съда, след което д-р Бейтс е признат от официалната медицина и научната общност.

Защо работим с очите по време на курс по смехотерапия? Очите са част от мозъка и ако има напрежение в очите, то ще се разпространи и в цялото тяло, тъй като организмът е цялостна система, а очите са част от мозъка.

Освен това без значение какъв вид зрение има човек, ако има напрежение в очите, то може да предизвика емоционални нежелани реакции. За да можем да контролираме емоциите си, трябва да се научим да отпускаме очите си.

И да имаме предвид, че всичко в организма е взаимосвързано.

Ще премахнем стреса и напрежението за 5 минути.
EMDR е призната от Световната здравна организация през 2013 година за един от най-ефективните методи за работа със стрес.
EMDR е най-бързият метод за справяне дори с психологически травми.

Психологът Моника Балаян е адаптирала метода EMDR към нормален обикновен човек, към неговото ежедневие, към забързаното темпо, така че да не се нуждаеш от специално ръководство. А самостоятелно в рамките на 5 минутки всеки човек може да премахне напрежението и мозъкът да влезе в ефективен режим на работа. А това означава продуктивно да върши ежедневни задачи и ако се наложи, да посрещне без драми различни предизвикателства.

Разбира се, не става дума за хората със сериозни психически травми и дълбоки психологически драми.
Благодарение на адаптацията EMDR към обикновения човек и неговите нужди ние СПЕСТЯВАМЕ СТОТИЦИ СЕАНСИ ПРИ ПСИХОЛОГ.
Имаме вече сериозни резултати.
Например: Жена премахна много сериозна алергия само с правене на адаптиран метод EMDR, премахна я самостоятелно в рамките на един месец като отделяше на занятието само 5 минутки.

Уникална методика Brainspotting, призната от международната медицинска общност, адаптирана от психолога Моника Балаян за БЪРЗА САМОПОМОЩ. Буквално за минути избавя от неприятните емоции, разрушителните спомени и напрежението.

Благодарение на адаптация от психолога Моника Балаян човек може не само да премахне натрапчиви мисли, но и включи творческа и вдъхновяваща енергия, за да постигне успех като с магическа пръчка.

Препоръчано от Американската кардиологична асоциация.
Подобрява психичното и физическото здраве, намалява стреса, тревожността и депресията, намалява болката, помага при контрола на теглото, подпомага сърдечната дейност, нормализира кръвното налягане.

Дишане 4-7-8 полезно дори при хронични белодробни заболявания.
Дишане със свещ изцяло премахва последствия от стрес.
Дишане в кутия помага да останеш съсредоточен и бдителен, но и същевременно спокоен.
Диафрагмено дишане премахва безпокойството, балансира емоционалната сфера.

Какво казват лекари за курса Смехотерапия с Моника Балаян - почетен професор по психология?

Любка Петрова Павлова

Лекар, токсиколог и хомеопат, Бургас

"Казвам се Люба Павлова. Аз съм лекар, токсиколог и хомеопат.
Познавам Моника Билаян от дълго време. Когато се докосне човек до нея, много е трудно да се откъсне, защото тя дава толкова много от себе си и те учи как да оздравееш. Как да надмогнеш всекидневните проблеми и как да намериш отговори на толкова въпроси, които отдавна търсиш.
 
Това, което се случи на последния курс смехотерапия през 2023 г. мога само да нарека обновяване и възпитаване на правилен двигателен режим и нови методи за справяне със стрес. 
Когато чуем за смехотерапия, си мислим, че това е един курс, на който ние ще се заливаме от смях и така ще си прекараме добре. 
 
Всеки идва с някакви очаквания и аз дойдох с моите. На този курс знаех, че ще бъде интересно! Знаех, че винаги има какво да науча, но това, което се случи, надмина много моите очаквания. 
Това беше първата среща с Моника от няколко години насам. Винаги усмихната и  вдъхновяваща. 
 
Курсът беше холистичен подход за здраве. За да бъдем здрави, трябва да се погрижим за правилно хранене, да имаме изградена двигателна култура и не на последно място трябва да знаем как да опазим психиката си. 
 
На този курс имаше всичко: и леко сутрешно раздвижване, за да изхвърлим токсините от нашето тяло, и техники за стимулиране на лимфотока, кръвообръщението, ставна гимнастика, техники за релаксация и освобождаване на стреса.
 
Имаше и смях, който да те освободи от натрупани отрицателни емоции! Имаше всичко, което да ти напомни, че ти си най-важният и трябва да заделиш малко от скъпоценното си време, за да бъдеш по-здрав и устойчив и да продължиш да осъществяваш мечтите си.
 
Всеки си взе по нещичко и не закъсняха резултатите.
 
Имаше приятели, които с малко труд постигнаха намаляване на теглото си! 
Други реализираха макар и малки мечти, за които все нямаха време.
 
Прекрасен курс, зареждащ, вдъхновяващ, всичко от Прекрасната Моника Балаян!"

Галина Николова

Стоматолог Добрич.

"Смехотерапията с Моника Балаян за мен е вдъхновение. 
Умелото водене на курса от Моника, дозираната смяна на физическо натоварване с релакс, нови и древни техники,
веселото настроение водят до подобряване на здравето във всички аспекти.
 
И всичко това подплатено с научни доказателства. 
 
Въздействието на курса трае няколко месеца и когато прилагам наученото в курса постигам все по-добри резултати:
кръвните ми показатели вече са нормални, 
нивото на кръвната захар също е в норма.
 

Огромно благодаря Моника!❤️❤️❤️ "

Доцент д-р Емилия Янакиева

Варна

"Курсът Смехотерапия на Моника Балаян е едно от най-вълнуващите пътешествия, които човек прави към себе си. Това е пътешествие на душата, тялото, ума. Пътешествие от което много лесно и бързо се подобрява емоционалното, менталното и физическо здраве.
 
Аз съм един от участниците ветерани в този курс и  той ми е помагал винаги да вляза в кондиция. А в днешния динамичен свят това е много важно.
Първата ми среща с Моника бе през далечната 2011 година. Попаднах на моето място, намерих моето нещо.
 
Невероятна комбинация от лека и приятна гимнастика под звуците на лека музика и усмивка на лицето те въвежда веднага в кондиция, а бонусът е гъвкавост, лекота, разкош за телесата. 
 
Медитивните техники "възраждане от водата", "среща с детето" повлияват много добре на психичното състояние, решават проблемите,  с които не си се справил досега. 
 
Всеки ден започва със споделяне на постиженията което те мотивира и окуражава. Беседите и коментарите на Моника към тях са безценни. 
 
И това всичко става в една много приятна атмосфера. Музиката, смехът, физическите упражнения, мъдростта на Моника те изстрелват в една нова Вселена на Мир, Благополучие, Здраве, в която ти си главният герой, който уверено поема съдбата и здравето си в своите ръце.
Смехът, който се лее в курса е терапевгичен, това е смях от сърце и душа. Смееш се не за това, че някой е разказал нещо смешно или е настъпила смешна ситуация, а се смее душата, сърцето, очите, органите ти, връща се смехът от детството, който сме загубили в забързаното ежедневие.
 
Дават се лесни техники, които бързо помагат при възникване на проблеми в живота. 
Курсът винаги ми и помагал, подобри психичното ми здраве, отключи отново творческото начало в мен, върнах се към театъра, направихме две интересни постановки, моноспектакъл, помага ми много и за решаване на здравословни проблеми. 
 
Преди три години, бързайки за автобус паднах и си счупих лакътната става на дясната ръка. Болката силна, а в спешното отделение пълно с пациенти, някои от които от тежка катастрофа- трябва да се действа експедитивно. Трябва да се чака. Започнах да прилагам златисто дишане от болното място. Най-после снимка и диагноза - фрактура.
Включих и техниката на светеща ръка. Наместване, пак снимка и радост за мен и доктор Морфов, че всичко е наред.
Позитивно мислене, заключи лекарят.
 
Тези две техники  от  курса ме приведоха по-леко през изпитанието. 
 
Курсът по Смехотерапия на Моника Балаян  е  една прекрасна възможност за рестарт.
За мен това е най-добре инвестирането време!
 
Огромно БЛАГОДАРЯ, Моника!

Психолог Даниела Димитрова

Варна

От 2011 г. посещавам редовно курсовете по „Смехотерапия с Моника Балаян”, два пъти годишно, пролет и есен за профилактика и защото там атмосферата е вълшебна, винаги има нещо ново, различно, вдъхновяващо и мотивиращо.

През всичките тези години постигнах много резултати:

1. Заличиха се няколко белега, които бяха от операции и изгаряния. 

2. Премахнаха се няколко брадавици около и в пъпа.

3. Отслабнах с 20 кг. за кратък период, като всички изследвания след това бяха в норма и се чувствах в отлично здраве.

4. Сънят ми се нормализира.

5. Станах много по-спокойна и уверена.

6. Започнах да се усмихвам и смея с лекота. 

7. Астматичните ми пристъпи се разредиха много и  ако се появят, с дихателните практики отшумяват за отрицателно време, на един от последните курсове ми беше изчезнал напълно гласът и след една медитативна практика отново се появи. 

8. С упражненията за очите на д-р Бейтс, преди десетина години подобрих зрението си и постигнах още много други лични резултати.

9. Някой от практики ги правим заедно с малката ми дъщеря, която е със сериозни здравословни проблеми. При нея сме постигнали също прекрасни резултати.

10. Дихателните практики последните години много й помагат за предотвраряване на някой от пристъпите, за изчистването на милоклониите и при невралгиите, които получаваше, сънят й се подобри, чрез упражненията и гимнастиката за раздвижване двигателно е по-стабилна, тя самата е по-ведра и спокойна, изчистихме много от страховете й и др.

Курсът е многофункционален, работи на ментално, емоционално и физическо ниво. Това е най- добрата инвестиция,  която може всеки да направи, като подарък за себе си. 

Безкрайно много благодаря на Моника Балаян, за това че работи неуморно, създава нови, иновативни методики и ги включва в курса, за това, че ни мотивира и учи как да се грижим за здравето си на всички нива.

Обичам те, Моника! Бъди здрава, щастлива и благословена, ти и семейството ти!

Какво казват участниците в курса Смехотерапия с Моника Балаян - почетен професор по психология?

Какво ще правим по време на курса?

Лечебна гимнастика – дихателна, ставна и за гръбнака.

 

Пречистващи техники – за махане на емоционални блокажи, пречистване на вътрешните органи, черния дроб, бъбреците, чревния тракт, кръвоносните съдове.

 

Релаксиращи упражнения, които осигуряват дълбоко отпускане на емоционално и физическо ниво и разтоварване на ментално ниво, за да презаредите батериите.

 

Възстановяване на зрението по методиката на доктор Бейтс, лекар-офталмолог, който още преди 100 години разработва системата за възстановяване на зрението по неоперативен начин.

 

Терапевтичен Смях, който зарежда тялото със здраве, душата – с радост, а живота – с нов свеж полъх, независимо от възрастта, менталитета и пола.

 

Трансформиращи техники, благодарение на които е възможно преобразуването на болката – в радост, на болестта – в здраве, на тъгата – във веселие, на сълзите – в смях.

ИНТЕРЕСНОТО е, че нито един курс по Смехотерапия не се повтаря.
Дори и упражненията да са почти еднакви, то начинът, по който се провежда занятието, зависи от групата. Всеки път на курса идват различни хора, за които се осигурява индивидуален подход.
Важното е всеки човек на курса да намери своя път към здравето, щастието и любовта!!!
Искаш най-краткия път към здравето, търсиш възможности?

 

Ние сме с теб!
Искаш да познаеш себе си, да намериш своя път?
Ние сме с теб!
Искаш да развиеш себе си, да се качиш на ново ниво в живота си?
Ние сме с теб!

Резултати

Повишаване на имунитета

 

Нормализиране на кръвното налягане

 

Подобряване работата на сърдечно-съдовата система

 

Подобряване на зрението

Странични ефекти

Подмладяване, желание да живееш, удоволствие от живота, нови планове, прилив на енергия, нови приятели, подобряване на взаимноотношенията в смейството и с децата си.
За някои това прилича на чудо, но упражненията и техниките, които са включени в курса, са подбрани по такъв начин, че чудото да стане предсказуемо.

ЗАЕДНО ЩЕ ПОБЕДИМ!

Продължителност:

5 поредни дни по 3 часа,

18:30 – 21:30

Всички материали са

включени в цената на курса.

София – Централен офис

СОФИЯ-ПРОЛЕТНА
Смехотерапия

250лв

  •    Присъствено обучение

СОФИЯ

19 – 23 ФЕВРУАРИ

18:30 – 21:30

+359 898 23 83 38

Абониране за бюлетина на
Моника Балаян

Можете да се откажете от абонамента по всяко време! Вашите лични данни няма да бъдат споделяни с трети страни!

Прочетох и се съгласих с Условията за ползване