Вход Регистрация


СОФИЯ

19 – 23 ФЕВРУАРИ

18:30 – 21:30

+359 898 23 83 38

СОФИЯ

19 – 23 ФЕВРУАРИ

18:30 – 21:30

+359 898 23 83 38

Преди Пролетта приведи себе си в ред,

цяла година ще бъдеш наред!

Преди Пролетта приведи себе си в ред,

цяла година ще бъдеш наред!

СОФИЯ

19 – 23 ФЕВРУАРИ

18:30 – 21:30

+359 898 23 83 38

Цяла година без болести, 5-дневен оздравителен курс

За да се поддържаме в добра физическа, умствена и емоционална форма, трябва да посещаваме смехотерапия с Моника Балаян два пъти годишно, тъй като 5-дневният оздравителен курс в продължение на почти 6 месеца поддържа нашето Благополучие!
Зимната Смехотерапия ПОДДЪРЖА БЛАГОПОЛУЧИЕ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА! Участвай!

БЛАГОСЛОВИЯ С ДРЕВНИ РИТУАЛИ!

Благословии с ДРЕВНИ РИТУАЛИ, които НОСЯТ УСПЕХ и ПРИВЛИЧАТ!

Това са кодове, образи, думи и действия, които въздействат на подсъзнанието, независимо от националността им!

Само по време на Зимната смехотерапия с Моника Балаян ще се превърнем в магнит, привличащ добрите събития в живота ни и ще станем фаворити на късмета!

Това е възможно да се случи само през зимата, тъй като самата зима затваря, замразява старите и пречeщи модели на поведение и реакции.

С помощта на специални древни ритуали за БлагоПолучие ще събудим късмета и успеха си, здравето и богатството си, за да бъде сполуката наш спътник през цялата година!

Ще се потопим в света на ВЪЛШЕБСТВОТО И БЛАГОСТТА по време на ЗИМНАТА СМЕХОТЕРАПИЯ!

Курс НЕОБИКНОВЕНА ЗИМНА СМЕХОтерапия​ с Моника Балаян – почетен професор по психология на WAPA

Това е специален курс, който може да се проведе само през зимата, тъй като ЗИМАТА е началото на твоята година. А бялата чистота, пухкавост и уютът са специални през зимата.

Зимната Смехотерапия е най-бързият и добър начин да влезеш в психическа, физическа и емоционална форма преди пролетта.

Зимата помага да се излекува душата, да се закали духът и да се отвори сърцето, за да се обича и лекува с любов и радост.

СОФИЯ

19 – 23 ФЕВРУАРИ

18:30 – 21:30

+359 898 23 83 38

Дай старт на Здравето! Любовта! Радостта!

250 лв.

Нашите курсове са единствените курсове в България с научно доказан ЕФЕКТ!

Лабораторни изследвания

Направихме изследване, за да разберем как авторските упражнения на психолога, иноватора и мотиватора Моника Балаян влияят на целия ни организъм. Влияят не на ниво думи и доверие, а в реално време въздействат на организма.

Медитативни упражнения

За тази цел направихме мозъчно ЕЕГ с научно-изследователски уред, за да видим как упражненията които ползваме на курса въздействат на мозъчната функция и какво се случва с мозъчната активност по време на курса „Смехотерапия с Моника Балаян“.

 

Колко изненадани бяхме, когато открихме, че нашите медитативни упражнения, които буквално са спасили живота на не един човек, всъщност рестартират целия мозък.

Tерапевтичният смях с диафрагмата

От много години помага на хората в нашите курсове да получат стабилен оздравителен ефект, активира работата на целия мозък, на всички центрове и на всички мозъчни вълни. Което означава, че по време на нашите смехотерапевтични упражнения с психолог Моника Балаян се извършва пълен рестарт и възстановяване на целия организъм в реално време. Не само физическо, но и психическо и емоционално.

 

Нашето уникално изследване е потвърдено върху много хора, които са дали съгласие да участват в експeримента.

ТОВА Е КОМПЛЕКСНА РАБОТА със здравето на човека.

ПОДОБРЯВАМЕ 3 нива: ментално-емоционално, физическо, социално.

Махаме причините за болестта, а не следствията.

Доказани научни изследвания

Естествен болкоуспокояващ ефект

Намалява възпалението

Повишава прага на болка с 10%

Повишава способността на организма да блокира раковите клетки

Облекчва симптомите на неврологични заболявания, включително болестта на Паркинсон, амиотрофичната латерална склероза (АЛС) и мускулната склероза

Майчиният смях може да помогне за лечението на деца с екзема

Намалява кортизола

Помага при диабет

Повишава иновативното поведение

Подобрява работата в екип

Увеличава връзките и сближаването между хората

1

Укрепва взимоотношенията

2

привлича другите към нас

3

подобрява работата в екип

4

помага за преодоляване на конфликти

5

способства за сплотяване на група

СМЕХО

терапия

С Моника Балаян

почетен професор

по психология

 

успокоява болката

защитава от заболяване

релаксира мускулите

Усилва имунитета

предотвратява

заболяване

на сърцето

премахва стреса

Курсът по смехотерапия се провежда лично от Моника Балаян - почетен професор по психология на WAPA

ТРАНСФОРМИРАЩ ТЕРАПЕВТ, създател на множество семинари, курсове и програми по целия свят, с които хиляди хора са подобрили качеството на живота и здравето си

ПСИХОЛОГ НА ГОДИНАТА 2023 от списание АРМЕНКА

3 МЕЖДУНАРОДНИ НАГРАДИ и отличия за принос в психологията.

Провежда съвместно с Института по физиология с 15 научни лаборатории, както и собствени изследвания върху мозъка, емоциите, физическите процеси.

Получи разрешение и изучава древни ръкописи в едно от най-големите хранилища на древни ръкописи, Матенадаран.

Единственият психолог в България, който е разработил метод за рехабилитация с ДИАФРАГМЕН СМЯХ, емоционална корекция, комплексна психологическа терапевтична работа с цялото тяло и обединил със световноизвестни научнодоказани ефективни методи и практики.

Какво означава терапия по метода на Моника Балаян?

Всяка година новатор М. Балаян обогатява курса като използва най-новите изследвания в психологията, невробиологията и физиологията.

 

В курса се използват само доказани методи, базирани на изследвания от институции като Джон Хопкинс, Харвард, Американски институт по стрес, както и научно-изследователски институт по физиология „Л.А. Орбели“ НАН РА и и резултати от Mneuro лабораторни изследвания, собствените си изследвания, като изследва как различни фактори влияят върху човешкия мозък и общото физическо и емоционално състояние на човека.

 

Както и специални упражнения и практики с доказан и научноизучен ефект. Някои от тях като с вълшебна пръчка махат причините за психосоматични заболяваня.

КОМПЛЕКСНА РАБОТА със здравето на човека.

ПОДОБРЯВАМЕ 3 нива: ментално-емоционално, физическо, социално.

Махаме причините за болестта, а не следствията.

Смехотерапията по метода на Моника Балаян няма нищо общо с йога на смеха и хуморотерапията. Защото те са напълно различни посоки.

 

Смехотерапията по метода на Моника Балаян е лечение и възстановяване не само със смях, но и с най-новите постижения на психологията, физиологията, холистичната медицина.

 

Психологът Моника Балаян непрекъснато допълва курса по смехотерапия с нейните собствени иновативни методи за работа със здравето.

 

Курсът по смехотерапия по метода на Моника Балаян включва комплексна работа с цялото тяло: движение на тялото, дихателни упражнения, работа със зрението по метода на д-р Бейтс, детоксикация на тялото, прочистване на черен дроб, бъбреци и емоционални блокажи, освобождаване от минали травми, трансформиращи медитации с доказан ефект. 

 

Получените резултати със смехотерапия по метода на Моника Балаян от години се отразяват във всички български медии, от 2011 г. досега. 

 

Запознай се с официалния екип на Моника Балаян и организаторите, които са получили правото да организират курсовете, семинарите и тренингите на Моника Балаян.

 

Пази се от фалшификати. 

 

Курсът "Смехотерапия с Моника Балаян" винаги се провежда от самата Моника Балаян.

Тя е копирана, имитирана, следвана...

Изберете оригинала с Моника Балаян
почетен професор по психология на WAPA!

Международно признати и
препоръчани методи, които се
прилагат по време на курса.

В основата на метода на Моника Балаян са нейният многогодишен опит и методиката на Норман Казънс.
Известен американски журналист, който се е излекувал от неизлечима болест с помощта на техники за самолечение и смях.
Той доказал в медицинските среди и по света, че човек с воля и високочестотни вибрации под ръководството на добър професионалист може да победи дори неизлечима болест.

Норман Казънс влиза в историята като човекът, който разсмял смъртта.

В курса „Смехотерапия с Моника Балаян“ работим със зрението по метода на д-р Бейтс, тъй като той е единственият признат офталмолог, предложил възстановяване на зрението по неоперативен начин. Този метод е доказан в съда, след което д-р Бейтс е признат от официалната медицина и научната общност.

Защо работим с очите по време на курс по смехотерапия? Очите са част от мозъка и ако има напрежение в очите, то ще се разпространи и в цялото тяло, тъй като организмът е цялостна система, а очите са част от мозъка.

Освен това без значение какъв вид зрение има човек, ако има напрежение в очите, то може да предизвика емоционални нежелани реакции. За да можем да контролираме емоциите си, трябва да се научим да отпускаме очите си.

И да имаме предвид, че всичко в организма е взаимосвързано.

Ще премахнем стреса и напрежението за 5 минути.
EMDR е призната от Световната здравна организация през 2013 година за един от най-ефективните методи за работа със стрес.
EMDR е най-бързият метод за справяне дори с психологически травми.

Психологът Моника Балаян е адаптирала метода EMDR към нормален обикновен човек, към неговото ежедневие, към забързаното темпо, така че да не се нуждаеш от специално ръководство. А самостоятелно в рамките на 5 минутки всеки човек може да премахне напрежението и мозъкът да влезе в ефективен режим на работа. А това означава продуктивно да върши ежедневни задачи и ако се наложи, да посрещне без драми различни предизвикателства.

Разбира се, не става дума за хората със сериозни психически травми и дълбоки психологически драми.
Благодарение на адаптацията EMDR към обикновения човек и неговите нужди ние СПЕСТЯВАМЕ СТОТИЦИ СЕАНСИ ПРИ ПСИХОЛОГ.
Имаме вече сериозни резултати.
Например: Жена премахна много сериозна алергия само с правене на адаптиран метод EMDR, премахна я самостоятелно в рамките на един месец като отделяше на занятието само 5 минутки.

Уникална методика Brainspotting, призната от международната медицинска общност, адаптирана от психолога Моника Балаян за БЪРЗА САМОПОМОЩ. Буквално за минути избавя от неприятните емоции, разрушителните спомени и напрежението.

Благодарение на адаптация от психолога Моника Балаян човек може не само да премахне натрапчиви мисли, но и включи творческа и вдъхновяваща енергия, за да постигне успех като с магическа пръчка.

Препоръчано от Американската кардиологична асоциация.
Подобрява психичното и физическото здраве, намалява стреса, тревожността и депресията, намалява болката, помага при контрола на теглото, подпомага сърдечната дейност, нормализира кръвното налягане.

Дишане 4-7-8 полезно дори при хронични белодробни заболявания.
Дишане със свещ изцяло премахва последствия от стрес.
Дишане в кутия помага да останеш съсредоточен и бдителен, но и същевременно спокоен.
Диафрагмено дишане премахва безпокойството, балансира емоционалната сфера.

Какво казват лекари за курса Смехотерапия с Моника Балаян - почетен професор по психология?

Любка Петрова Павлова

Лекар, токсиколог и хомеопат, Бургас

"Казвам се Люба Павлова. Аз съм лекар, токсиколог и хомеопат.
Познавам Моника Билаян от дълго време. Когато се докосне човек до нея, много е трудно да се откъсне, защото тя дава толкова много от себе си и те учи как да оздравееш. Как да надмогнеш всекидневните проблеми и как да намериш отговори на толкова въпроси, които отдавна търсиш.
 
Това, което се случи на последния курс смехотерапия през 2023 г. мога само да нарека обновяване и възпитаване на правилен двигателен режим и нови методи за справяне със стрес. 
Когато чуем за смехотерапия, си мислим, че това е един курс, на който ние ще се заливаме от смях и така ще си прекараме добре. 
 
Всеки идва с някакви очаквания и аз дойдох с моите. На този курс знаех, че ще бъде интересно! Знаех, че винаги има какво да науча, но това, което се случи, надмина много моите очаквания. 
Това беше първата среща с Моника от няколко години насам. Винаги усмихната и  вдъхновяваща. 
 
Курсът беше холистичен подход за здраве. За да бъдем здрави, трябва да се погрижим за правилно хранене, да имаме изградена двигателна култура и не на последно място трябва да знаем как да опазим психиката си. 
 
На този курс имаше всичко: и леко сутрешно раздвижване, за да изхвърлим токсините от нашето тяло, и техники за стимулиране на лимфотока, кръвообръщението, ставна гимнастика, техники за релаксация и освобождаване на стреса.
 
Имаше и смях, който да те освободи от натрупани отрицателни емоции! Имаше всичко, което да ти напомни, че ти си най-важният и трябва да заделиш малко от скъпоценното си време, за да бъдеш по-здрав и устойчив и да продължиш да осъществяваш мечтите си.
 
Всеки си взе по нещичко и не закъсняха резултатите.
 
Имаше приятели, които с малко труд постигнаха намаляване на теглото си! 
Други реализираха макар и малки мечти, за които все нямаха време.
 
Прекрасен курс, зареждащ, вдъхновяващ, всичко от Прекрасната Моника Балаян!"

Галина Николова

Стоматолог Добрич.

"Смехотерапията с Моника Балаян за мен е вдъхновение. 
Умелото водене на курса от Моника, дозираната смяна на физическо натоварване с релакс, нови и древни техники,
веселото настроение водят до подобряване на здравето във всички аспекти.
 
И всичко това подплатено с научни доказателства. 
 
Въздействието на курса трае няколко месеца и когато прилагам наученото в курса постигам все по-добри резултати:
кръвните ми показатели вече са нормални, 
нивото на кръвната захар също е в норма.
 

Огромно благодаря Моника!❤️❤️❤️ "

Доцент д-р Емилия Янакиева

Варна

"Курсът Смехотерапия на Моника Балаян е едно от най-вълнуващите пътешествия, които човек прави към себе си. Това е пътешествие на душата, тялото, ума. Пътешествие от което много лесно и бързо се подобрява емоционалното, менталното и физическо здраве.
 
Аз съм един от участниците ветерани в този курс и  той ми е помагал винаги да вляза в кондиция. А в днешния динамичен свят това е много важно.
Първата ми среща с Моника бе през далечната 2011 година. Попаднах на моето място, намерих моето нещо.
 
Невероятна комбинация от лека и приятна гимнастика под звуците на лека музика и усмивка на лицето те въвежда веднага в кондиция, а бонусът е гъвкавост, лекота, разкош за телесата. 
 
Медитивните техники "възраждане от водата", "среща с детето" повлияват много добре на психичното състояние, решават проблемите,  с които не си се справил досега. 
 
Всеки ден започва със споделяне на постиженията което те мотивира и окуражава. Беседите и коментарите на Моника към тях са безценни. 
 
И това всичко става в една много приятна атмосфера. Музиката, смехът, физическите упражнения, мъдростта на Моника те изстрелват в една нова Вселена на Мир, Благополучие, Здраве, в която ти си главният герой, който уверено поема съдбата и здравето си в своите ръце.
Смехът, който се лее в курса е терапевгичен, това е смях от сърце и душа. Смееш се не за това, че някой е разказал нещо смешно или е настъпила смешна ситуация, а се смее душата, сърцето, очите, органите ти, връща се смехът от детството, който сме загубили в забързаното ежедневие.
 
Дават се лесни техники, които бързо помагат при възникване на проблеми в живота. 
Курсът винаги ми и помагал, подобри психичното ми здраве, отключи отново творческото начало в мен, върнах се към театъра, направихме две интересни постановки, моноспектакъл, помага ми много и за решаване на здравословни проблеми. 
 
Преди три години, бързайки за автобус паднах и си счупих лакътната става на дясната ръка. Болката силна, а в спешното отделение пълно с пациенти, някои от които от тежка катастрофа- трябва да се действа експедитивно. Трябва да се чака. Започнах да прилагам златисто дишане от болното място. Най-после снимка и диагноза - фрактура.
Включих и техниката на светеща ръка. Наместване, пак снимка и радост за мен и доктор Морфов, че всичко е наред.
Позитивно мислене, заключи лекарят.
 
Тези две техники  от  курса ме приведоха по-леко през изпитанието. 
 
Курсът по Смехотерапия на Моника Балаян  е  една прекрасна възможност за рестарт.
За мен това е най-добре инвестирането време!
 
Огромно БЛАГОДАРЯ, Моника!

Психолог Даниела Димитрова

Варна

От 2011 г. посещавам редовно курсовете по „Смехотерапия с Моника Балаян”, два пъти годишно, пролет и есен за профилактика и защото там атмосферата е вълшебна, винаги има нещо ново, различно, вдъхновяващо и мотивиращо.

През всичките тези години постигнах много резултати:

1. Заличиха се няколко белега, които бяха от операции и изгаряния. 

2. Премахнаха се няколко брадавици около и в пъпа.

3. Отслабнах с 20 кг. за кратък период, като всички изследвания след това бяха в норма и се чувствах в отлично здраве.

4. Сънят ми се нормализира.

5. Станах много по-спокойна и уверена.

6. Започнах да се усмихвам и смея с лекота. 

7. Астматичните ми пристъпи се разредиха много и  ако се появят, с дихателните практики отшумяват за отрицателно време, на един от последните курсове ми беше изчезнал напълно гласът и след една медитативна практика отново се появи. 

8. С упражненията за очите на д-р Бейтс, преди десетина години подобрих зрението си и постигнах още много други лични резултати.

9. Някой от практики ги правим заедно с малката ми дъщеря, която е със сериозни здравословни проблеми. При нея сме постигнали също прекрасни резултати.

10. Дихателните практики последните години много й помагат за предотвраряване на някой от пристъпите, за изчистването на милоклониите и при невралгиите, които получаваше, сънят й се подобри, чрез упражненията и гимнастиката за раздвижване двигателно е по-стабилна, тя самата е по-ведра и спокойна, изчистихме много от страховете й и др.

Курсът е многофункционален, работи на ментално, емоционално и физическо ниво. Това е най- добрата инвестиция,  която може всеки да направи, като подарък за себе си. 

Безкрайно много благодаря на Моника Балаян, за това че работи неуморно, създава нови, иновативни методики и ги включва в курса, за това, че ни мотивира и учи как да се грижим за здравето си на всички нива.

Обичам те, Моника! Бъди здрава, щастлива и благословена, ти и семейството ти!

Какво казват участниците в курса Смехотерапия с Моника Балаян - почетен професор по психология?

Какво ще правим по време на курса?

Лечебна гимнастика – дихателна, ставна и за гръбнака.

 

Пречистващи техники – за махане на емоционални блокажи, пречистване на вътрешните органи, черния дроб, бъбреците, чревния тракт, кръвоносните съдове.

 

Релаксиращи упражнения, които осигуряват дълбоко отпускане на емоционално и физическо ниво и разтоварване на ментално ниво, за да презаредите батериите.

 

Възстановяване на зрението по методиката на доктор Бейтс, лекар-офталмолог, който още преди 100 години разработва системата за възстановяване на зрението по неоперативен начин.

 

Терапевтичен Смях, който зарежда тялото със здраве, душата – с радост, а живота – с нов свеж полъх, независимо от възрастта, менталитета и пола.

 

Трансформиращи техники, благодарение на които е възможно преобразуването на болката – в радост, на болестта – в здраве, на тъгата – във веселие, на сълзите – в смях.

ИНТЕРЕСНОТО е, че нито един курс по Смехотерапия не се повтаря.
Дори и упражненията да са почти еднакви, то начинът, по който се провежда занятието, зависи от групата. Всеки път на курса идват различни хора, за които се осигурява индивидуален подход.
Важното е всеки човек на курса да намери своя път към здравето, щастието и любовта!!!
Искаш най-краткия път към здравето, търсиш възможности?

 

Ние сме с теб!
Искаш да познаеш себе си, да намериш своя път?
Ние сме с теб!
Искаш да развиеш себе си, да се качиш на ново ниво в живота си?
Ние сме с теб!

Резултати

Повишаване на имунитета

 

Нормализиране на кръвното налягане

 

Подобряване работата на сърдечно-съдовата система

 

Подобряване на зрението

Странични ефекти

Подмладяване, желание да живееш, удоволствие от живота, нови планове, прилив на енергия, нови приятели, подобряване на взаимноотношенията в смейството и с децата си.
За някои това прилича на чудо, но упражненията и техниките, които са включени в курса, са подбрани по такъв начин, че чудото да стане предсказуемо.

ЗАЕДНО ЩЕ ПОБЕДИМ!

Продължителност:

5 поредни дни по 3 часа,

18:30 – 21:30

Всички материали са

включени в цената на курса.

София – Централен офис

Тази услуга в момента не е активна.

Разгледайте активните услуги

Абониране за бюлетина на
Моника Балаян

Можете да се откажете от абонамента по всяко време! Вашите лични данни няма да бъдат споделяни с трети страни!

Прочетох и се съгласих с Условията за ползване