Вход Регистрация


background

Спомен

Когато зрението е нормално, психиката винаги се намира в идеално състояние на покой. Когато споменът е идеален, психиката също се намира в покой.

Следователно, използвайки спомена, може да се подобри зрението. Всичко, което смятате, че е приятно за припомняне, дава почивка на психиката.

• За тренировка е по- удобно да си припомните някакъв малък черен обект от типа на точка или буква от дребния шрифт.

• За да акцентирате върху спомена, затворете очи и ги покрийте с дланите на ръцете. Според степента на натренираност, след време ще стане възможно да го правите и с отворени очи. 

• Когато успеете със затворени очи покрити с длани, съвършенно ясно да си спомните някаква буква от дребния шрифт, тя ще ви се стори такава, каквато е, ако я виждате реално. В съзнанието си ще я виждате извършваща леки движения, имаща открити части, които са по-бели отколкото останалия фон. 

• Ако не можете да си я спомните такава, то съзнателно премествайте погледа си от единия край на тази буква към другия и съзнателно си представяйте, че отворените части на буквата са по-бели от останалия фон. 

• Когато правите това, ще ви се стори, че буквата се движи в посока, противоположна на въобръжаемото движение на очите.

По този начин вие ще може да си спомняте тази буква неопределено дълго. 

Ежедневното четене на малки познати букви от най-голямата дистанция, от която те могат да бъдат видяни, дава почивка на очите.

Това е така, защото окото винаги се отпуска до известна степен, гледайки познати обекти.

       

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Абониране за бюлетина на
Моника Балаян

Можете да се откажете от абонамента по всяко време! Вашите лични данни няма да бъдат споделяни с трети страни!

Прочетох и се съгласих с Условията за ползване