Вход Регистрация


background

За нас

Вижте всички хора, които помогнаха това да стане реалност.

Image

Надежда Тончева

Координатор за развитие

Аз съм Надежда и съм безкрайно радостна, че имам възможността да споделя с Вас част от моята история и транформиращата среща за мен с Моника Балаян.

Мисля, че беше през 2013 година като се записах на курс Смехотерапия. Видях Моника в едно предаване и някак интуитивно реших да участвам. И така, заинтригувана вече 9 години след много курсове, тренинги и няколко мастер класа заедно с Моника Балаян, гордо мога да се нарека щастлив човек, знаещ точно какво иска от живота си!!!

В началото беше...голямо потене, много бързо разбрах, че съм стъпила на стълбата, която ме водеше в дълбочина към себе си. Трябваше да се откажа от онова, което мислех за вярно и да скоча в неизвестното. Погледнах себе си отстрани и направих смело драстични промени - физически, умствено и духовно. Разглеждах убежденията си и без страх започнах да събличам, което не ми беше нужно. Започнах с внимание към всяко действие да се запитвам кое е вярването, което ме води в дадената ситуация. Живота ми започна да се променя със скорост.

Успехите не закъсняха както в професионално естество, така и в личния ми живот. В семейството ни цари хармония, разбиране и взаимоподкрепа. Отношенията ми с родителите са все по-красиви. Това беше трансформиращо. Добих такава вътрешна сила, че нямаше човек, близък и приятел, който да не виждаше това и с голям интерес всички ме питаха "Какво промени, какво добави в живота си?"...На първо място това беше пълното ми доверие към Моника. А след това силната вяра в себе си и собствените си сили, идеи и с радост канех нови възможности. А те бяха и са безкрайни и достъпни за всички. Всичко започна да се случва с лекота! Казах "ДА" на здравето, красотата и хармоничните взаимоотношения. Е, поработих доста, но наистина си струваше!

С времето разбрах, че искам да споделям с хората тази радост и някак естествено започнах да ги каня на курсовете, които провеждаше Моника. Всички до един имаха големи успехи и благодарности! И така с голямо удоволствие и някак си естествено, следвайки пътя си и безкрайните насоки на Моника, осъзнах, че искам да бъда част от екипа й и това стана!

Благодаря за възможността, за приятелството, за професионализма и нестихващата творческа енергия, за иновативния подход и за обичта! За мен е чест да съм част от екипа ти, Моника! Надя

Александър Александров

Преподавател по Смехотерапия, Асистент Майсторски класове

Здравейте, аз съм Александър Александров. В екипа на Моника Балаян съм повече от 12 години. Харесва ми приказката, наречена Живот! Благодаря на Твореца за безкрайната красота около мен и се моля и вътре в мен да е толкова красиво. Сътворявам реалността си с разбирането, че желанията ми са само граници, а истинската Благодат е приемането на Живота такъв, какъвто е!

Когато ми е криво от нещо, започвам да вдишвам златистата енергия, с която е наситен въздухът и осъзнавам, че и в кривотата се крие красота! Щастлив потомък съм на келтите от трънския край и атлантите от Красно село! )))

Импровизационните ми способности спомогнаха да движа собствени фирми със стопанска цел - от 1992 година, та до днес. Обичам подредеността на числата, затова завърших Софийската математическа гимназия с 5.67, а по-късно, между брак, емигрантството и бизнеса си някак успях да окомплектовам и две висши образования - инженерно и икономическо.

Благословен съм със съпруга, един син, двама внука, великолепно здраве и авантюристичен дух!

В екипа на Небесна съм повече от 12 години. Преди ние, земните жители, да я кръстим „Небесна“, тя бе само Моника Балаян, но по пътя към съвършенството всеки сменя много имена. Ще се радвам да споделим своя стремеж към съвършенство и на живо!

Image
Image

Пепина Митева

Подкрепа във всички проекти!

Пепина Митева, 54 год. В Екипа на Моника Балаян е повече от 8 години. Над 20 години работи в областта на управление и развитие на хората и обучения.

В момента е международен консултант по Авиационен HR мениджмънт и работи по проекти на летища в Европа, Африка и Средния Изток. Вярва в хората и в доброто и като лична кауза се опитва да разпространи ентусиазма и позитивизма си, вярата и знанията си там, където има нужда от тях.

Лиляна Вълкова

Организатор във Пловдив

Аз съм Лиляна Вълкова и основното, което мога да кажа за себе си е, че обичам хората.

Вярвам, че част от мисията на всеки човек е, да бъде полезен на обществото и на добруването на другите. Осъзнах това в далечната 2014г и се втурнах в търсене на моята задача на земята.

Започнах да посещавам всякакви семинари и обучения за личностно развитие. Бях толкова жадна за знания, че изобщо не подбирах от кого се уча. Потопих се в необятния океан на информацията, където вместо отговори, получих объркване и неудовлетворение от себе си, защото освен знания, нямах нищо друго. Изгубих усмивката си и радостта от живота.

Така през есента на 2020г. стигнах до курса “Смехотерапия с Моника Балаян”.

Това беше повратна точка в моя живот. След това проведохме няколко консултации с Моника и животът ми тръгна в желаната посока.

Резултатите, които гонех години наред, се реализираха за няколко месеца. Съвсем естествено развитие на събитията беше и моето дипломиране в Mneuro Academy.

От първия ден, в който се запознах с Моника, не спирам да я препоръчвам на близките си и на хора, които търсят решения в живота си, защото самата аз постигнах големи мечти с нейна подкрепа.

Не познавам друг  човек, който да има толкова много любов и приемане към хората. Обичам да съм в обкръжението на Моника Балаян, защото тя е извор на мъдрост, знания и нестихващ ентусиазъм, които споделя щедро с околните.

Всичко това доведе до сътрудничество и днес имам честта да съм в екипа, който помага на света да бъде по-усмихнат и по-осъзнат. 
Благодаря за тази възможност!

Image
Image

Мария Балтаджиева

Организатор във Варна и Добрич

Мария Балтаджиева, организатор в Добрич и Варна, е в екипа на Моника Балаян от 13 години.

Аз съм на Земята от 1964 година. Лицето ми от малка е озарено с усмивка, която за радост времето не заличи. По професия съм инженер.

През 2007 год., на 11- ти ноември срещнах Моника Балаян, автор на СМЕХОТЕРАПИЯ и прецених, че това е отлична възможност за мен и за всеки човек да открие себе си и своя път. Приех предложението на Моника да стана екипен ръководител за гр.Добрич и гр. Варна и да организирам курсовете ѝ.

Така се обградих с позитивни, успели и търсещи хора, които израстват във времето, щастливи са и не спират да следват Моника и нейните завладяващи, пробуждащи, вдъхновяващи курсове и програми, винаги различни и интересни. Аз не мога да се огледам сама в себе си, а се виждам в хората, които вървят напред, не гледат в краката си, а към хоризонта.

Убедена съм, че Mneuro няма да е последната новост. Зная, че идва още. Моника е извор на знания към самопознанието. Благодарна съм на съдбата, че ме срещна с тази уникална ЖЕНА.

Моят девиз е СМЕХЪТ НЯМА ВЪЗРАСТ!

Марияна Охова

Организатор във Враца, Плевен

Аз съм Марияна Охова и съм на 56 години. Познавам Моника Балаян от 2006 год., а от 2010 год. съм организатор на нейните семинари за Враца и района. Срещата с Моника е от тези специални събития, които промениха живота ми. Използвайки невероятните техники златно дишане, ръката на вълшебника, раждане от водата и други, гарнирани с мноого, много смях, освен лечение на тялото и душата ми дадоха себепознание и увереност.

Майсторските курсове с Моника ми дадоха възможност да се докосна до прекрасни, вълшебни места в цял свят. И...всичко това ми изясни мисията на моята Душа.... Преди 5 год. една моя мечта стана реалност! Създадох център Меркаба ... ЛЕЧЕБНИЦА ЗА ДУШАТА! Място, където да се учим и развиваме, за да следваме пълноценно Пътя си! Място, където да общуваме със сродни души със сходна вибрация! Място, където да освободим мечтите и размахаме крилете си! Място, където много хора повярваха в невидимото! Място, където Вярата прерасна в Знание! Място, където взехме силата си! Място, където мнозина получиха изцеление!

В началото на 2021 год. Моника Балаян създаде Академия по метода Mneuro - Нова технология, която дава мигновени резултати във всички сфери на живота. А какво ли ще се случи оттук нататък...? WOW

Image
Image

Хрисимира Кирова

Специалист Mnuero – езиково направление

С Моника Балаян се запознах преди 13 години, когато на самооздравителен курс научих много за своето здраве и как мога да го пазя. Тогава бях на 18. Балът от завършването на гимназията съвпадна с последния ден от курса. Празнувах важен момент в живота си - приключих един етап – на дете и започнах следващия – на пораснал човек.

От този момент досега използвам методите и техниките, придобити тогава. Официално съм в екипа от няколко месеца и помагам за оформянето на текстовете.

Анжелика Максимова

Организатор във Сочи - Русия

Меня зовут Анжелика. С Моникой я познакомилась в далёком 2004м году, когда она приехала проводить оздоровительный курс в Сочи. Эта встреча круто изменила всю мою жизнь! Я получила шикарные результаты в улучшении здоровья и стала организатором курсов Моники в нашем городе.

В каждом человеке заложен огромный творческий потенциал и Монике удаётся в каждом его расскрыть. На курсах и тренингах Моники человек меняется и начинает сиять всеми своими гранями, как брильянт.

Мы сотрудничаем уже более 15 лет и я постоянно учусь у Моники, каждый раз узнавая что-то новое и ценное. Знания и навыки которые я получила на курсах, привели меня к желанию этим делиться и я тоже начала собирать группы, чтобы помогать людям найти свой Источник Силы.

У нас с Моникой есть грандиозные планы на дальнейшее сотрудничество и мы с нетерпением ждём новых программ!

Image
Image

Артак Барсегян

Биоенергиен терапевт

Биоенергиен терапевт Артак Барсегян. 
Способностите на Артак Барсегян бяха тествани чрез ЕЕГ на мозъка и се оказа, че в момента 
на сеанс Артак Барсегян се свързва активно с алфа вълните на мозъка, които са основните за пренос на енергия.
Той точно описва непознати хора, предвижда събития и помага на хората от разстояние. Сега заедно с Артак провеждаме експерименти, за да проверим силата на способностите му.
Ето какво казва за себе си Артак Барсегян:
Живея в столицата на Армения, Ереван. С Моника се запознах неотдавна, но тъй като съм биоенергиен терапевт с 30-годишен опит, веднага оцених енергията на учения и психолога Моника Балаян и се заинтересувах какво може да каже науката за моите способности. По професия съм борсов анализатор, а от 1994 г. съм масажист.

Усетих ясновидските си способности още на 13-годишна възраст. От 23-годишна възраст се занимавам професионално с екстрасензорни способности. Винаги съм готов да помогна на всеки, който има нужда от помощ. 
Географията на моята помощ е огромна - на практика цяла Армения, Русия, Беларус, имам пациенти от Германия, Белгия, България.
Примери от практиката: 
По снимка поставих точна диагноза на пациент за гръбначно заболяване, по скайп на бременна жена съобщих точната дата на раждане, теглото, височината, пола на бебето. И много др.
Винаги чистя енергията на пациентите, приятелите и роднините дори на големи разстояния, като минималното разстояние е 2 км, а максималното е 3700-5000 км. 
На голямо разстояние откривам негативни вълни, които не позволяват на човек да осъзнае себе си. 
Поставям защита от негативните мисли и действия на злите хора.

За един месец помагам на над 20 пациенти, тъй като правя всичко това на енергийно ниво. Не приемам много пациенти, защото работя на принципа да не вредя. Ако енергията ми е слаба, тогава мога да навредя на човека, а не да му помогна. 
А Вселената не прощава такива грешки. 
С любов Артак Барсегян

Весела Панчева

Научни изследвания

д-р Весела Панчева

Здравейте, казвам се Весела Панчева и съм директор на Иновативно средно училище „Димитър Талев“ град Добрич. Завършила съм магистърска степен в Шуменски университет през 1992 година- начален учител.

През 2004 година   завърших моето второ висше образование към Великотърновски университет -магистър психолог. През 2007 година завърших Висбаденската академия по позитивна психотерапия и съм ученичка на нейния създател Носрат Песешкиян.

Изучавала съм когнитивна и дълбинна психотерапия от гост лектори в психиатрична клиника „Света Марина“ град Варна - професори от Лийстал Швейцария. Имам успешна терапевтична практика. 

Тази година 2023 г защитих и своята докторска степен по начална педагогика с актуална тема за „Трансформация на агресивно поведение  в асертивно чрез създаване на вълшебни приказки“ към Бургаски свободен университет. Дисертационният модел може да бъде използван като помагало, като диагностичен и корекционен  инструмент от психолози и педагогически съветници в работата им в българското училище, както и като настолна игра за цялото семейство.

 Професионалният ми път е илюстрация на учене през целия живот.

Щастлива съм, че  по този път преди 15 години съдбата ме срещна с една изключителна жена, психолог, учен, експериментатор и мой ментор, приятел и съмишленик Моника Балаян. 

Благодарение на активното ми участие в обучителните тренинги, които Моника провеждаше в нашия град два пъти в годината- пролет и есен, както и непрекъснатото повишаване на квалификацията ми бяха основните предпоставки за моята пълна промяна във всички области на живота ми- лични и професионални.

С радост и удовлетворение споделям, че общуването ми с хората в изпълнено с разбиране, взаимност и споделеност. Радвам се на баланс на даване и получаване. Чувствам се на мястото си , както в личен, така и в професионален план. Смея да споделя, че съм успешен човек и професионалист, уверен в своите сили и възможности.

Отдавна не се чувствам отговорна за чуждото мнение и осъзнах, че аз съм единствения отговорен за моите мисли, чувства, емоции, настроение, успехи и провали. Осъзнах, че аз съм капитана на моя кораб наречен живот и че само аз имам отговорност към моето здраве, общуване с другите, успехи и постижения.

 След завършване  на Първо ниво на Академия Mneuro смело мога да споделя, че животът ми във всички измерения се промени към по-добро. Аз съм  удовлетворена и успешна във всички аспекти на личния и професионалния ми живот.

Потвърждавам, че Mneuro академия изцяло промени живота ми и го вдигна на ново ниво във всички сфери. В момента живея много интересен, разнообразен и пълноценен  живот.

Изпълнена съм с енергия и вдъхновение. Моята интуиция и осъзнатост достигнаха до неподозирани проявления благодарение на участието ми в Mneuro академия и всички обучения на живо в града ни,  които  не пропускам и участвам  с радост, мотивация и активност. 

Заявявам моето желание да работя рамо до рамо с Моника Балаян, да посветя време и потенциал на Академия Mneuro и на всички, които имат нужда от подкрепа.

Благодарна съм на Моника Балаян за всичко, което прави за нас,  за всички нейни възпитаници и сподвижници. Искрено вярвам, че тя има специална мисия тук на тази земя.

Убедена съм, че ще дойде ден, в който ще бъде признат нейния принос за цялото човечество.

Благодарна съм на Бог, че изпрати точно тук в България тази съвременна просветителка Моника Балаян. Щастлива съм, че живея в тези интересни времена на неограничена информация и неограничени възможности.

Благословена съм да съм част от този цялостен процес на пробуждане на човечеството.

С уважение и признателност!

Весела Панчева

Image
Image

Гергана Георгиева

Организатор във Хасково

Аз съм Гергана Георгиева Георгиева - основател, домакин и организатор на Зала Знание в град Хасково. Едно пространство за споделяне на знания, мъдрости, осъзнавания и опит, със слоган "Научи и другите на това, което знаеш.

Каквото не знаеш, научи от другите..." Вярвам, че когато човек събере много гледни точки, може да има широк мироглед. 
 
Често наричам себе си "ходеща емоция", пълна с идеи, интереси, мисли, мечти, желания и преживявания... Припознавам се като "нещотърсач" и в житейските правила на Пипи Дългото Чорапче:
"Работата е там, че съм нещотърсач и затуй нямам минутка свободно време.

Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери. Именно това правят нещотърсачите."
"Ние живеем, за да правим добро на другите хора. Аз например, живея само заради това.

А другите хора, интересно те за какво живеят?"  

По този път срещнах в живота си Моника Балаян и нейните курсове и семинари, майсторски курсове, курс "Смехотерапия", в които събрах много практически инструменти и осъзнавания за себе си.

Те размразиха доста замръзнали частици в мен и това ми помога с лекота да се задвижвам към моите цели и желания, както и да излизам много по-бързо от моментите на вцепенение, без да изпадам в безкрайния мисловен капан от страхове. 

Осъзнатата УСМИВКА, е моята спешна ПРОМИВКА на емоционалните рани!

Хора, нека събудим повече УСМИВКИ заедно!
Очакваме Ви в Зала Знание Хасково, в уютна и приятна среда, докосваща всички сетива!

Жулиета Чакърова

Организатор във Бургас

Казвам се Жулиета Чакърова и съм на 52 г. от град Бургас. Познавам Моника от скоро, но смело мога да кажа, че тя ме плени с харизмата си.

За мен е удоволствие да съм част от екипа на Моника и пряко да се докосвам до работата ѝ. 

В личен план съм горда майка на две дъщери и от скоро още по-горда баба.

Притежавам своя книжарница и ателие за ръчно изработени изделия на една кука. 

Вярвам, че всеки може да бъде в хармония с вътрешното си Аз и истински удовлетворен от живота, който има.

Именно затова искам да допринеса повече хора да бъдат истински щастливи!

Image
Image

Рафик Шаваршович Саркисян

Ръководител на лаборатория. Д-p Професор по биологични науки.

Ръководител на лаборатория Институт по физиология на името на Л.А. Орбели НАН РА

Сътрудничество с п.професор Моника Балаян при изучаването на научни устройствата Биоскоп и Спекласкоп. 
Експериментални данни, доказващи възможността за апаратна регистрация на психични процеси. 
Възможност за регистриране на психическото въздействие на оператора върху изследваната система. 
Изследването на природата на аномалните явления и анализът на механизмите на функциониране на биоскопа и спекласкопа ни позволява да достигнем до качествено разбиране на природата на аномалните явления в рамките на съвременните научни представи.

Абониране за бюлетина на
Моника Балаян

Можете да се откажете от абонамента по всяко време! Вашите лични данни няма да бъдат споделяни с трети страни!

Прочетох и се съгласих с Условията за ползване