Вход Регистрация


background

Здравейте, Аз съм Моника Балаян

Учен, психолог, мотиватор, новатор, трансформационен терапевт, създател на многочислени семинари, курсове и програми по цял свят, с които хиляди хора са подобрили качеството на своето здраве и своя живот.

За мен:

Моника Балаян е учен, психолог, трансформационен терапевт, мотиватор, управител на „ВИП Консалтинг“ ЕООД и „ВИП Консултинг“ ЕООД, създател на многочислени семинари, курсове и програми по цял свят, с които хиляди хора са подобрили качеството на здравето и живота си. Нейните Майсторски класове са без аналог и събират повече от 120 човека вече години наред.

Основател на Академия по метода Mneuro, където създава и ръководи нова технология, иновационните проекти Super brain program, както и продукта Mneuro video, който работи на ниво препрограмиране на човешкото подсъзнание. Всички те водят до мигновени резултати в отделните сфери на живота.

Образование:

Завършва Психология в Ереванския държавен университет, Армения. Придобива опит като трансформационен терапевт на подсъзнанието, автор, консултант, треньор, преподавател и мотиватор. Квалификацията си като треньор и консултант повишава в немската програма ProSME, в международната организация Таcis SMEARM, в американската програма АЕD. Преминава обучение при най-добрите треньори на Русия, Германия, Холандия, Франция и САЩ. Впоследствие разработва собствени програми и инструкции за треньори.

Професионален опит:

Професионалната ѝ дейност продължава над 30 години. Работила е в администрацията на президента на Армения, като експерт при съветника на президента, разработва програми за комуникация на президентския апарат с обществеността по време на Прехода.

Като независим треньор и психолог-консултант е провела тренинги в различни градове в Армения, Русия, Германия, България, Беларус, Кипър и Украйна. Консултирала е компании, като арменските „Евростан Уют“ и АРМИМПЕКС Банк, руската „Кофейная контата“, Немски колеж по финансово и банково дело, Институт за развитие на бизнеса и човешките ресурси, „Амиот“, „Арлиан“, Анелик Банк, GTZ. Консултира и ВИП персони, провела е над 19 000 събития.

Индивидуалните консултации, които провежда, дават резултат още от началото. Хората, които редовно се консултират с нея, постигат амбициите си в различни сфери от живота. В рубриката на сайта може да видите част от историите им. 

Награди: 

1. Златен медал на Светец Г.Нарекаци, за безкористна помощ на хората

2. Почетна грамота за учен, психолог, новатор, мотиватор – награда за впечатляващ принос в психологията 

3. Грамота и награда от Световната асоциация на изпълнителските изкуства за новаторската й работа в областта на психологията.

През 2023 г. Моника Балаян – учен и психолог, получава разрешение да изучава древни ръкописи в едно от най-големите хранилища на древни ръкописи в света Матенадаран.

 

Моника Балаян сътрудничи с Института по физиология и с 15 изследователски лаборатории в Армения. 
На снимката Моника Балаян по време на работата си с тримата професори
Професор, доктор на биологичните науки, учения Рафик Шаваршович Саркисян
Професор, доктор по медицински науки, учения Джон Саркисович Саркисян
Професор, доктор по физика, учения Аревик Саркисян.
 
Създала е иновативен метод за диагностика на човешките психосоматични състояния и иновативен метод за консултиране.

 

 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image

Преподавателска дейност:

През годините е създала и провела учебно-оздравителни курсове; курсове за развитие на интуицията; програми и тренинги за самоусъвършенстване; за комуникация; за разрешаване на конфликти; тренинги за жени; за развитие на способностите; за откриване на вътрешната сила; aроматерапия; за сила на мозъка; ключ към съдбата; за високочестотност; за опознаване на личните възможности; еднодневни семинари; индивидуални консултации; лекции по цял свят.

Оздравителните програми включват: „СМЕХОТЕРАПИЯ оздравителна програма“ І и ІІ част; „ПОДМЛАДЯВАНЕ“ І, ІІ, ІІІ част; „Семейството на стихиите“; „Интуиция – път към Успеха“.

Тренингите включват темите: Работа с родословното дърво; Кризата като възможност; Къде започва бизнесът; Разкриване на вътрешната сила; Индийски мудри; Аладин или Джинът от лампата; Поставяне на целта и пътища за нейното достигане; Стани господар на своята съдба; Ефективна комуникация; Защити; Къде започва щастието; Как да поканим любовта в своя живот; Времева линия; Стани магнит за късмета; Да обичаш и да бъдеш обичан; Работа със стихиите; Шанс, Женски тайни, Божествен имунитет.

Като автор и треньор на майсторски класове е провела такива по цял свят. Темата, техниките и упражненията винаги са съобразени със спецификите на посетената държава.

 • Проведени майсторски класове:

  - Майсторски клас в Шри Ланка

  - Майсторки клас във Великобритания

  - Майсторски клас в Ирландия

  - Майсторски клас в Мароко

  - Майсторски клас в Андора

  - Майсторски клас на Бали

  - Майсторски клас на Малта

  - Майсторски клас в Армения

  - Майсторски клас в Синай, Египет (планината на Мойсей)

 • Автор на публикации:

  По време на кариерата си Моника Балаян е писала публицистика за много институции и медии. Сред тях са:

  - „Организационно поведение и стратегическо мислене“, публикувано от фондация FDU

  - „Имиджът като достижение на мениджмънта и влиянието на политическия маркетинг“, публикувано от Ереванския държавен университет

  - Водеща на рубрика и консултант-психолог за „Списание 8“

  - Авторски статии като експерт по Психология в едни от най-известните български вестници

  - Участие като психолог и създател на нови методи за работа върху здравето в многобройни телевизионни предавания

Image

Абониране за бюлетина на
Моника Балаян

Можете да се откажете от абонамента по всяко време! Вашите лични данни няма да бъдат споделяни с трети страни!

Прочетох и се съгласих с Условията за ползване