Вход Регистрация


background

Смехотерапията победи инфаркта

В спешна помощ веднага му правят кардиограма и лекарите установяват промени като за остър инфаркт.

По най - бързия начин го транспортират с линейка до Варна, тъй като по това време Добрич не разполага с инвазивен кардиологичен сектор.

Състоянието на Ц.К. спешно налагало коронарография – изследване, което диагностицира животозастрашаващи сърдечни заболявания.
„ През цялото време в линейката анестезиологът, който ме придружаваше, ми задаваше въпроси за болката. Той искаше да определям нейния интензитет по 10 степенна скала, спомня си Ц.К. При тръгването от Добрич гърдите ме стягаха силно на 7 степен. В средата на 45 минутното пътуване болката намаля до 4-та степен, а влизайки във Варна я определях към 1 – 1 и половина. Когато линейката спря пред входа на болницата, вече нищо не ме болеше.”

hhh 001
Във Варна правят на пациента втора кардиограма и тя показва, че няма никакви промени в сърдечната дейност.

- „Лекарите се смаяха и в недоумение ме питаха сигурен ли съм, че нещо ме е боляло, смее се стоматологът. Настъпи колебание дали има смисъл и от коронарография, но тъй като моят случай изглеждаше странен, везните наклониха към изследването. Кардиолозите, на които съм много благодарен, установиха стеноза и ми поставиха 2 стента. Изписаха ме от болницата на третия ден.

hhh 002

През цялото време аз не казах на никой какво правя сам, за да си помогна.

А всъщност, през цялото време в линейката прилагах техниката „Златно дишане”, която усвоих от курсовете на Моника Балаян.

Издишвах „златистия” въздух през мястото на силната болка в гърдите. Моника нарича техниката „Бърза помощ” и аз на практика върху себе си доказах, че този метод наистина действа в спешни случаи. Ако не го бях приложил, едва ли моето здравословно предизвикателство би имало такъв финал. Не исках да споделям за него, защото знаех, че няма да ми повярват!

Като се прибрах в къщи, разказах всичко на съпругата ми, която е лекар. Много се смяхме.”

hhh 000
От случая са изминали няколко години. Ц.К. все още продължава да използва техниката и други упражнения по метода на Моника Балаян. Направил си е комбинирана методика от ментални практики и медикаменти, спортува редовно и се чувства чудесно: 

„В къщи дори не говорим за това. Всичко е преодоляно, няма драма и страх. Работя пълноценно, смеем се често, правя упражненията по метода на Моника Балаян и животът е прекрасен, курс Смехотерапия е велик”, завършва с щаслива усмивка специалистът, който се грижи за блестящите ни усмивки.

       

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

 

Абониране за бюлетина на
Моника Балаян

Можете да се откажете от абонамента по всяко време! Вашите лични данни няма да бъдат споделяни с трети страни!

Прочетох и се съгласих с Условията за ползване