Вход Регистрация


background

10 правила за добра почивка

1 45
1. Слушайте себе си!
Изберете тази почивка, която ще ви дари с нови впечатления и ще съответства на възможностите ви.

Може би точно това лято ще изпитате невероятно удоволствие от брането на гъби и разхлаждането в планинския поток, който клокочи близко до вашия дом.

2. Откажете се от Интернета!
Осмелете се да си вземете почивка от него, за да останете приятно изненадани от факта, че животът ви може да бъде нормален, богат и пълноценен. 

3. Качество вместо скорост!
Slow-Life – това е възможността да живеете с удоволствие. Захвърлете дефиницията „задължителна програма” за почивката. Не бързайте! Вместо 10 запланувани места, посете например само три, откъдето ще съберете ярки впечатления.  

Същото важи и за ангажиментите в домашната градина, например. 

4. Потопете се в процеса!
Колкото по – бавен е ритъмът на вашето ежедневие, ще изживявате по – забавно неговите части. Изгревът сутрин, храненето, разходка по плажа, плуване и т.н. Колкото повече се фокусирате върху усещанията и емоциите, толкова по – добре ще се чувствате. 

5. Почивайте тук и сега!
Дневната суматохата понякога ви докарва до сълзи. Често дори и когато сте в отпуск не може да се отпуснете. Това може да се промени. Обърнете внимание върху това, че психическото натоварване от миналото носи тревожност и в бъдещето. Постепенно се върнете в „сега”. Вижте къде се намирате, каква е ситуацията около вас, чуйте звуците, вдъхнете ароматите на почивката и я усетете. 

6. Доверете се на своите усещания!
За да остане усещането за почивката у вас за дълго време, не е задължително да правите хиляди снимки и видео клипове. Съсредоточете се в собствените си преживявания. Лекото отпускане в хамака, миризмата на прясно набрани плодове и пукота на вечерния огън... Незабравими изгреви и залези, кристален свеж въздух... Вдъхнете от всичко това, втрийте го в кожата си, за да ви изпълва това усещане през есента и зимата. 

7. Спомнете си детството!
Децата, за разлика от възрастните, умеят да се наслаждават на най-простите неща. Ходете боси през локвите, направете си пясъчен замък или колиба в гората, наслаждавайте се на звездите ... Направете това лято нещо, което ще ви помогне да се чувствате радостни и безгрижни като деца. 

8. Влюбете се, защо не?
През лятото, когато природата е толкова щедра, ние ставаме по-отворени към емоциите. Може би точно сега може да намерите вашата "сродна душа"и да направите лятото си незабравимо. 

9. Подарете време на близките си!
Далеч от ежедневието, шума и суетата, най-накрая може да прекарвате времето си с децата и семейството. Съвместните игри в природата, удоволствието от приготвянето на летните вкусотии, емоционалните разговори... Може би забравихте какво удоволствие носят те.... 

10. Подгответе се за делничните дни!
Много от нас познават пост ваканционния синдром. Когато се върнем на работа не можем да се концентрираме и да влезем се в обичайния режим.

Направете профилактика, за да разберете, че от лятната ваканция може да вземете "до живот" навици, удоволствия и умения, способността да получавате достатъчно сън, вкусна и приятна вечеря, релаксираща разходка...

Достатъчно е да преразгледате своята програма, за да се обърнете към тези прости и ресурсни точки Slow - Life.

Често се стремим да прекараме почивката на макс, но по някаква причина вместо радост и лекота се чувстваме уморени ...

Може би тайната е да не се бърза, за да се отпуснем и просто да се наслаждаваме на всеки ден?

Потопете се в това лято с неговите вкусове, аромати и цветове и вие ще бъдете изненадани колко ярко и наситено ще бъде за вас това време.

       

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Абониране за бюлетина на
Моника Балаян

Можете да се откажете от абонамента по всяко време! Вашите лични данни няма да бъдат споделяни с трети страни!

Прочетох и се съгласих с Условията за ползване