Вход Регистрация


background

Медицината обясни: Страхът убива! Смехът дарява живот!

Хората, които често мислят за смъртта и се страхуват от нея, си вредят много повече от безгрижните хора. Сърдечният пристъп за тях много по-често води до летален изход.

Спокойствието в момента, когато те е "стегнало сърцето", увеличават шансовете на човек да живее, уверяват учените. Паниката е най-лошият от възможните избори в този миг. Интересно е, че даже преживелите сърдечен пристъп, но изпитали при това огромен стрес, впоследствие много трудно се възстановяват от инфаркта и по-често получават моментално втори – вече фатален.

Учените стигат до следния извод: страхът от смъртта не е просто емоция, а фактор, който влияе на състоянието на здравето. При това, колкото по-спокойно хората възприемат своята смъртност (а всички рано или късно ще умрем), толкова по-добре за тях!

В същото време американските кардиолози от "Обществото на сърдечно-съдовите хирурзи на САЩ" изнесоха резултатите от своите изследвания, в които главната роля по защитата на сърцето играе... СМЕХЪТ! Основният извод на проучването е, че искреният смях сваля стреса и мускулното напрежение, повишава имунитета и лекува хипертония.

Всеки "взрив" от смях сваля излишното напрежение от сърдечно-съдовата система за следващите 45 минути, подобрява кръвообращението и еластичността на кръвоносните съдове. Стресът се счита за една от основните причини за сърдечно-съдовите заболявания.

Лекарите отбелязват, че смехът понижава нивото на хормоните на стреса – кортизол и епиноприл, усилва фона на хормоните, които отговарят за имунитета. Хубавата шега повишава нивото на ендорфини, които по естествен път се изработват в невроните на главния мозък и притежават способността да блокират болката и да подобряват емоционалното състояние.

Кардиолозите, съобщава РИА "Новости", отбелязват, че предписваната от тях смехотерапия действа добре в комбинация със здравословен начин на живот – движение (гимнастика), контрол на теглото и управление на вредните навици.

По материали от руския печат.

 

       

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

 

Абониране за бюлетина на
Моника Балаян

Можете да се откажете от абонамента по всяко време! Вашите лични данни няма да бъдат споделяни с трети страни!

Прочетох и се съгласих с Условията за ползване