Вход Регистрация


background

Принципи на възстановяване на зрението

Обърнете внимание на принципите, изведени от д-р Бейтс.

1. Принцип на премахването. Необходимо е да се избавите от навика погледът Ви да "замръзва" или с други думи от прилагането на усилия, за да видите интересуващия Ви обект.

Това става, когато започнете правилно да използвате очите при четене, писане, работа с компютър, гледане на телевизия, работата с проверъчната таблица и т.н. Според д-р Бейтс: "Процесът на виждане е пасивен.

Човек вижда обектите по абсолютно същия начин, както ги чувства при докосване, чува или пробва на вкус, без усилие или добавяне на силата на волята от негова страна.

Когато зрението е идеално, буквите на проверъчната таблица Ви чакат, съвършено черни и абсолютно отчетливи за разпознаване. Не е необходимо да се борите за тях – те са си там.

При лошо зрение хората започват да търсят и да се борят да видят, т.е. за да видят прилагат усилие".

Вместо това опитайте (без значение какъв обект гледате) да отпуснете очите до степен, при която обектът идва в отпуснатото око, а не окото се опитва да достигне обекта. За да се избавите от навика да се взирате, ще Ви помогне периодичното мигане.

2. Принцип на стимулирането. Необходимо е да се подобри кръвоснабдяването и чувствителността на ретината с помощта на соларизация, дихателни упражнения, централна фиксация, концентрация върху пламъка на свещ, четене на дребен шрифт при добро осветление и на свещ и т.н. Полезно е и укрепването на мускулите на очите с помощта на гимнастиката за очите.

3. Принцип на отпускането. Необходимо е да правите упражнения за отпускане на психиката и очите: палминг, големи и малки завъртания, визуализиране на букви и обекти, гледане на чиста повърхност – небето или зелена трева без усилие и т.н.

Ако искате да се запознаете по-подробно с конкретното приложение на тези принципи, вижте

 


Вижте видео резултатите от участниците в курса Смехотерапия с Моника Балаян

 

От кои болести лекува смехотерапията по метода на Моника Балаян - интервю на Моника Балаян за в-к 24 часа

 

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111 

Абониране за бюлетина на
Моника Балаян

Можете да се откажете от абонамента по всяко време! Вашите лични данни няма да бъдат споделяни с трети страни!

Прочетох и се съгласих с Условията за ползване