Вход Регистрация


background

Използване на допира за по-добро зрение по Бейтс

Някога, когато сте се учили да четете, казвали ли са ви „Не следи с пръстче"?
Всъщност, напълно естествено е за едно малко дете да иска да направи абстрактния опит за четене малко по-осезаем и физически, като докосва хартията и дава на очичките и мозъка твърдата увереност на собственото си пръстче и ръка.

По метода на Бейтс ние пробуждаме отново този процес, като се учим как да проследяваме и скицираме, като използваме един въображаем „нос-молив" или дълга четка, или вероятно физически да докосваме предметите, които наблюдаваме. Да накараш усещането от допира да се насочи в дадена точка и съдържание е обучение на ума, което очичките много обичат.

Навярно и един от най-общоприетите неписани „закони" на съвременното общество „Не пипай!", поставя подсъзнателна тежест в започналия процес на обучение при малките деца, която след това ги следва до зрелостта. Тази инструкция се прилага много често, понякога дори с малко принуда, когато се касае за нещо скъпоценно или за нещо, неподходящо за пряк контакт. Сложността на нашия свят слага своя отпечатък.

 westonbirt-maple

Така че си представете, че може да загърбите всякакви ограничения за миг и погледнете снимката по-горе. Представете си как докосвате клоните и проследявате техните очертания. Наистина се идентифицирайте в мислите си с текстурата на дървото и почувствайте неговите форми и издатини. Когато го правите, следвайте линиите с очите си.
Може да ви бъде от голяма полза да опресните в паметта си усещането за дърво – или какъвто предмет използвате, затова просто идете при него и наистина го докоснете!

"Точно както Монтесори е установил, че впечатленията, придобити чрез усещането от допир, са много полезни при обучението на децата в това да четат и пишат, така хората с проблеми в зрението считат това за много полезно при обучението на тяхната памет и въображение."
                                                                                 Д-р Уилям Х. Бейст, Сп. По-добро зрение, ноември 1921


 

Вижте видео резултатите от участниците в курса Смехотерапия с Моника Балаян

 

 

 

От кои болести лекува смехотерапията по метода на Моника Балаян - интервю на Моника Балаян за в-к 24 часа

 

Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111 

 

Абониране за бюлетина на
Моника Балаян

Можете да се откажете от абонамента по всяко време! Вашите лични данни няма да бъдат споделяни с трети страни!

Прочетох и се съгласих с Условията за ползване