Вход Регистрация


background

Моника Балаян: Когато човек се смее, подобрява имунитета си

Смехотерапията не е онзи смях, предизвикан от виц или шоу, а е лекуващият смях, който тръгва от стомаха и разтърсва цялото тяло на човек. Такъв е смехът на децата, докато възрастните хора, обичайно се смеят от гърло, от главата, но тялото им не се смее, обяснява Балаян механизма на терапевтичния смях. 

Дългогодишната й практика показва, че чрез смях може да се нормализира кръвното налягане, както и нивото на кръвната захар, може да се повлияе на много и то сериозни заболявания.

Какъвто е случаят на американеца Норман Казънс, който бил прикован на легло заради серизони болки в ставите и костите. Чрез смеха той успял да се справи с проблема си и го описал в книга.

В нея той не само разказва как е успял да се излекува, но е извадил формула, според която 10 минути смях осигуряват два часа без болка. „Цяла Америка била в шок от неговото излекуване и тръгнали да изследват.

Така било доказано, че имунитетът се вдига при смях. Но как се случва – никой все още не може да каже", казва Моника Балаян.

Според нея тялото само се възстановява, има способност само да лекува себе си. „Смехът е химичен процес в лабораторията на тялото и когато човек е тъжен има една химия, а когато се смее – искрено и от сърце, мозъкът получава сигнал, че всичко е добре и може да оправи ситуацията. По кой начин, не може да се каже. Но се случват чудеса".

По време на своите курсове по смехотерапия Моника Балаян успява да накара всички да се смеят, независимо от това колко тежко е ежедневието им.

„Задачата е не да се засмеят с уста и очи, а да се смеят по-дълго с хубав смях, който идва от цялото им тяло", обяснява Балаян.

Тя знае, че човек може да управлява смеха и с мисълта си да го насочи натам, където има проблем в тялото.

А за свалянето на стреса, смехът е безспорният лидер. „Това е един напълно чист еко и био продукт за лечение", с широка усмивка казва Балаян.

„Важното е човек да разбере, че има избор. Че може да излекува болката, да бъде щастлив и усмихнат, и то всеки ден. Тоест не е достатъчно днес да се смееш три часа, а утре отново да си сърдит и нещастен. За да подкрепяш постоянно себе си, трябва всеки ден да правиш упражнения, да изпитваш радост от живота. Никога не бива да се забравя, че всяка секунда животът ни тече и или я изживяваш с удоволствие и радост, или си недоволен и мрънкащ", казва Балаян и добавя, че всеки може да направи избор дали иска да страда или иска да бъде щастлив.


Със своите курсове по смехотерапия Моника Балаян помага на хората изборът им да бъде смехът. Вече има клубове по смехотерапия в София, Пловдив, Враца, Бургас, а от скоро и в Плевен.

„Хората идват с желание, защото знаят, че ще получат глътка чист, свеж въздух чрез смях", обяснява Балаян ентусиазма на курсистите.

А ето и нейният съвет за добро начало на деня: „Сутрин ставаш, отиваш пред огледалото и казваш – Боже, слънцето се събуди и така се усмихваш на изображението си в огледалото, че да усетиш как изображението ти те приветства с искрен смях".

Текст на Антоанета Костова за www.infopleven.com

Внимание

Единственият психолог в България Моника Балаян, разработила метод за лечение със смях + терапевтична работа с цялото тяло Моника Балаян. 

Резултатите от лечението със смехотерапия по метода на Моника Балаян от години се отразяват във всички български медии, от 2011г. досега. 

Смехотерапията по метода на Моника Балаян няма нищо общо с йога на смеха и хуморотерапията. 

Защото те са напълно различни посоки. Смехотерапията по метода на Моника Балаян е лечение и възстановяване не само със смях, но и с най-новите постижения на психологията, физиологията, холистичната медицина, както и нейните собствени иновативни методи за работа със здравето, с които психологът Моника Балаян непрекъснато допълва курса по смехотерапия. 

Курсът по смехотерапия по метода на Моника Балаян включва комплексна работа с цялото тяло: движение на тялото, дихателни упражнения, работа със зрението по метода на д-р Бейтс, детоксикация на тялото, прочистване на черен дроб, бъбреци и емоционални блокажи, освобождаване от минали травми, трансформиращи медитации с доказан ефект.

 

 
 
Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Абониране за бюлетина на
Моника Балаян

Можете да се откажете от абонамента по всяко време! Вашите лични данни няма да бъдат споделяни с трети страни!

Прочетох и се съгласих с Условията за ползване