Вход Регистрация


background

Смехотерапията възстановява зрението и опорно-двигателния апарат

- Г-жо Балаян, кои болести могат да се излекуват с хумор, добро настроение и смях?
- Ще говоря само за лечението на тези заболявания, за които има сериозни научни изследвания. Смехът и доброто настроение повишават количествата на хормона ендорфин, който има силен анестезиращ ефект. В резултат на това болката отстъпва. Подобрява се и ендокринната система, която ускорява лечението.


Освен това смехът поддържа организма устойчив към инфекциозни заболявания. В Япония с голям успех се правят курсове по смехотерапия в болници за туберкулоза. Причината е, че интензивният смях представлява активно вдишване, което прочиства белия дроб, а това го укрепва и подобрява работата на сърцето.


Друго изследване доказва, че 10 минути смях свалят кръвното с 10-20 единици, ако е 160 става 140. Друг плюс е, че се премахва главоболието, понижава се холестеролът и кръвоснабдяването се нормализира.
Има и изследвания, доказващи, че има надежда и за онкоболни.


Учените от Калифорнийския университет проведоха един много интересен експеримент. На 10 доброволци два дни преди изследването им казват, че ще гледат смешни видеоклипове. Резултатите са повече от впечатляващи. Само мисълта за бъдещата радост понижава нивото на депресивността с 51%. Степента на умора пада с 16 на сто, а смущението с 36%. След гледане на скечовете, тези показатели нарастват още. Оказва се, че от депресия са се излекували всички участници в експеримента, смущението си са преодолели осем души, а от умората са се освободили 90% от доброволците.


Хуморът също е голяма сила. В Норвежкия научно-технологичен университет в Осло бе проведен експеримент как влияе чувството за хумор на пациентите с бъбречна недостатъчност. Много от тях редовно били подлагани на диализа. Опитът продължил около 2 години. Резултатът показал, че при болните с чувство за хумор рискът от преждевременна смърт бил с 30% по-нисък.


Хуморът и доброто настроение много помагат и при лечението на алкохолизъм. Група немски и британски учени под ръководството на доктор Дженифър Юкерман изследвали пациенти от клиниката Бохум. Оказало се, че при тези, които нямат чувство за хумор, много по-трудно се провеждала рехабилитацията.


- Можете ли да кажете кои заболявания най-бързо се лекуват?
- От практиката си на психолог, който от години проучва ефекта на смеха върху групи от различни страни, мога да кажа че от лошото настроени се освобождават всички. Подобрения има при 100% от хората с проблеми с кръвното налягане и сърдечно-съдовата система.

 

При страдащите от захарен диабет, които са инсулинозависими, имам няколко случая, които напълно се излекуваха. Спряха инсулина.
От депресивни състояния се лекуват 80 на сто от хората. Такъв е процентът и при тези с проблеми в опорно-двигателния апарат, ставите и гръбнак.

 

Подобрения има при всички с проблемно зрение, но при някои те са по-големи и завинаги свалят очилата, при други са по-малки.
Наблюденията ми показват, че почти всички в групите по смехотерапия отслабват. Обяснението на учените е, че смехът много бързо гори калориите.

 

От дългогодишната си практика мога да кажа, че независимо от това кой с каква диагноза е, подобрения има при всички. Което не е толкова изненадващо, защото клинични изследвания и експерименти на сериозни институти от цял свят потвърждават тези ефекти.

Интервю на ПЕТЯ МИНКОВА, в. 168 часа

Внимание

Единственият психолог в България Моника Балаян, разработила метод за лечение със смях + терапевтична работа с цялото тяло Моника Балаян. 

Резултатите от лечението със смехотерапия по метода на Моника Балаян от години се отразяват във всички български медии, от 2015г. досега. 

Смехотерапията по метода на Моника Балаян няма нищо общо с йога на смеха и хуморотерапията. 

Защото те са напълно различни посоки. Смехотерапията по метода на Моника Балаян е лечение и възстановяване не само със смях, но и с най-новите постижения на психологията, физиологията, холистичната медицина, както и нейните собствени иновативни методи за работа със здравето, с които психологът Моника Балаян непрекъснато допълва курса по смехотерапия. 

Курсът по смехотерапия по метода на Моника Балаян включва комплексна работа с цялото тяло: движение на тялото, дихателни упражнения, работа със зрението по метода на д-р Бейтс, детоксикация на тялото, прочистване на черен дроб, бъбреци и емоционални блокажи, освобождаване от минали травми, трансформиращи медитации с доказан ефект.

 
 
Успех от СМЕХОТЕРАПИЯ!smilik11111

Абониране за бюлетина на
Моника Балаян

Можете да се откажете от абонамента по всяко време! Вашите лични данни няма да бъдат споделяни с трети страни!

Прочетох и се съгласих с Условията за ползване